Orkisz

"jest najlepszy ze wszystkich zbóż.
Ogrzewa, odżywia, wzmacnia i jest najłagodniejszym z ziaren.
Kto spożywa orkisz cieszy się mocnym ciałem i zdrową krwią,
swobodnym umysłem, radością i pogodą ducha.
Niezależnie jak przyrządzony (…), orkisz jest zawsze dobry i lekkostrawny"
(św. Hildegarda z Bingen, mistyczka XII w.)

„Orkisz jest najlepszy ze wszystkich zbóż"
zawiera wszystkie potrzebne składniki odżywcze, podobny jest do ludzkiej plazmy,
szybko wchłania się do krwi stymulując proces odnowy komórek, usuwając złogi przemiany materii, poprawia samopoczucie, wzmacnia koncentrację i wydajność, przeciwdziała bólom stawów

„Orkisz ogrzewa"
poprawia krążenie krwi,
rozprowadza uczucia ciepła w organizmie

„Orkisz odżywia"
wzmacnia system nerwowy

„Orkisz wzmacnia"
poprawia samopoczucie fizyczne i psychiczne

„Orkisz jest najłagodniejszy z wszystkich zbóż"
daje uczucie sytości, nie powodując ociężałości i senności,
sprzyja dobrej przemianie materii

"zdrowa krew"
poprawia strukturę krwi, normalizuje poziom cukru (posiada niski indeks glikemiczny) i cholesterolu we krwi,
zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych, wzmacnia system immunologiczny
obniża zachorowania na przeziębienia

"swobodny umysł, radość i pogoda ducha"
przeciwdziała depresji, wpływa na zmianę usposobienia,
jest "lekiem psychotropowym", bez skutków ubocznych, poprawia nastrój

"niezależnie jak przyrządzony"
zawsze smaczny, wielostronny, przyrządzany poprzez gotowanie lub pieczenie,
leczący ciężkie choroby żołądka i jelit

"Orkisz jest zawsze dobry i lekkostrawny"
może być spożywany przez wszystkich, zdrowych, ciężko chorych, starszych i niemowlaków.